STEM-Realisaties

Ben je vooral graag praktisch bezig en komt in jouw denken het praktische ook altijd terug? Wil je later een beroepsopleiding volgen en zowel tijdens als na je opleiding veel met je handen werken? Dan is STEM-Realisaties B-stroom de juiste keuze voor jou! Om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden wordt het aantal inschrijvingen voor deze klassen beperkt tot 15 leerlingen per klas in het eerste jaar en 12 leerlingen per klas in het tweede jaar.

Wanneer je tijdens je loopbaan in de lagere school te kampen had met een leerachterstand of leermoeilijkheden, krijg je in onze B-stroom optimale kansen op een degelijke vakopleiding. Ben je 12 jaar maar heb je geen getuigschrift van de lagere school dan kan je toch in deze richting terecht. 

Wanneer je slaagt in STEM-Realisaties B-stroom, krijg je automatisch het getuigschrift van het basisonderwijs. Op deze manier kan je een volwaardig diploma behalen op het einde van je schoolloopbaan. Na 1B is de logische volgende stap het tweede beroepsvoorbereidend leerjaar (BVL) mechanica-elektriciteit. Hier maak je kennis met de twee beroepenvelden die onze school in de 2e en de 3e graad aanbiedt.

 

NA DE EERSTE GRAAD

Na de eerste graad kan je kiezen tussen twee opleidingen in de 2e graad BSO: Elektrische installaties en BasismechanicaZij vormen de basisopleiding voor de twee specifieke beroepsopleidingen in de derde graad namelijk Elektrische installaties en Lassen & Constructie. 

Na het 6e jaar behaal je een studiegetuigschrift en kan je meteen naar de arbeidsmarkt. Je hebt ook de mogelijkheid om nog een 7e specialisatiejaar volgen om zo het diploma secundair onderwijs te behalen.

Basismechanica

Elektrische Installaties

Lassen & Constructie

stem-realisaties
stem-realisaties
stem-realisaties
stem-realisaties

Onthaaldagen

Omdat er een nieuwe start wordt genomen in een nieuwe school, met allemaal nieuwe leerlingen, organiseren we bij de aanvang van het schooljaar onthaaldagen. Zo leer je op een ontspannen manier je nieuwe medeleerlingen, onze school en haar omgeving en al je leerkrachten kennen.

Projecten

  •  

Lessentabel

  1 STEM-Realisaties 2 STEM-Realisaties
Algemene vakken    
Beeld 2 1
Engels 1  
Frans 2 1
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Maatschappelijke vorming 3 2
Muzikale opvoeding 1 1
Natuurwetenschappen 2 2
Nederlands 4 3
ZILL (zin in leven, zin in leren) 1  
STEM 3  
Techniek 4  
Technische activiteiten Elektriciteit   8
Technische activiteiten Metaal   7
Wiskunde 4 3
     
Keuze B-stroom: Nederlands/Frans/Wiskunde 1  
Totaal aantal uren  32  32