Studierichtingen / A-finaliteit

A-finaliteit

Ben je vooral graag praktisch bezig en komt in jouw denken het praktische ook altijd terug? Wil je later een beroepsopleiding volgen en zowel tijdens als na je opleiding veel met je handen werken? Dan is STEM-Realisaties B-stroom de juiste keuze voor jou! Om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden wordt het aantal inschrijvingen voor deze klassen beperkt tot 15 leerlingen per klas in het eerste jaar en 12 leerlingen per klas in het tweede jaar.

Wanneer je tijdens je loopbaan in de lagere school te kampen had met een leerachterstand of leermoeilijkheden, krijg je in onze B-stroom optimale kansen op een degelijke vakopleiding. Ben je 12 jaar maar heb je geen getuigschrift van de lagere school dan kan je toch in deze richting terecht. 

Wanneer je slaagt in STEM-Realisaties B-stroom, krijg je automatisch het getuigschrift van het basisonderwijs. Op deze manier kan je een volwaardig diploma behalen op het einde van je schoolloopbaan. Na 1B is de logische volgende stap het tweede beroepsvoorbereidend leerjaar (BVL) mechanica-elektriciteit. Hier maak je kennis met de twee beroepenvelden die onze school in de 2e en de 3e graad aanbiedt.

1ste graad

2de graad

3de graad