Studierichtingen / D- en D/A-finaliteit / Tweede graad / Elektrotechnieken

Elektrotechnieken

 

Elektrotechnieken is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Deze richting bereid je voor op een job of een vervolgopleiding in een elektrotechnische context. Als je voor deze richting kiest leer je technische processen en systemen ontwikkelen, analyseren en toepassen tijdens geïntegreerde projecten. De focus ligt op elektrotechnische realisaties, elektropneumatica en montage.

 

Je leert denken in functie van het proces. Je leert de kneepjes van het vak in: huishoudelijke en niet-huishoudelijke elektrische installaties, programmeerbare sturingen, elektropneumatica, (de)montage technieken, onderhoudstechnieken en diagnose van elektrische installaties.

 

Je ontwikkelt kennis van technologie en materialen in een elektrotechnische context (huishoudelijke en niet-huishoudelijke installaties).

 

Via het vak wiskunde leer je onder andere werken met symbolen en leer je formules omzetten. Dit zijn vaardigheden die in het richtingspecifieke gedeelte meer concreet worden toegepast.

 

Een diploma in de 2e graad dubbele finaliteit (D/A-finaliteit), betekent dat je naar de 3e graad kan en aan het einde van de 3de graad kan doorstromen (D) naar het hoger onderwijs of je kan kiezen voor de arbeidsmarkt (A).

 

Met dit diploma kan je later aan de slag als elektrotechnicus, zowel voor huisinstallaties als voor de industriële sector.

 

Dit diploma geeft je ook de mogelijkheid om verder te studeren. Een professionele bachelor in een wetenschappelijke richting is daarbij een logische vervolgopleiding.

Lessentabel

 

3 Elektrotechnieken

4 Elektrotechnieken

Vak Uren Uren
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Nederlands 4 4
Engels 2 2
Frans 2 2
Godsdienst 2 2
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Natuurwetenschappen (biologie en chemie) 1 1
Wiskunde 3 3
Specifiek Gedeelte     
Elektriciteit-Elektronica 3 3
Praktijk 7 7
Technologie 2 2
Technisch Tekenen  2 2
Totaal aantal uren 32 32

Wat hierna?

Modeltraject

Elektrotechnieken*

D/A-finaliteit

Elektronicatechnieken*

D/A-finaliteit

Industriële ICT*

D/A-finaliteit