Nieuw vanaf 2023-2024 (onder voorbehoud)

Studierichtingen / D- en D/A-finaliteit / Derde graad / Elektromechanische technieken

Elektromechanische technieken

Elektromechanische technieken* is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Een opleiding volgen in de elektromechanische technieken vereist  kennis van technologie en materialen binnen een elektromechanische context (industrieel, automatisering, montage).

Je leert computationeel denken (inzicht in logaritmes en algoritmen) in functie van het proces; problemen analyseren; machines programmeren;  meettechnieken toepassen en meetmethoden correct gebruiken bij onderhoud en diagnose.

Vakken zoals wiskunde en wetenschappen geven je de nodige know-how om levensechte technische problemen op te lossen.

Een diploma in de dubbele finaliteit (D/A-finaliteit), betekent dat je aan het einde van de 3de graad kan doorstromen (D) naar het hoger onderwijs of je kan kiezen voor de arbeidsmarkt (A).

Met dit diploma kan je later aan de slag voor preventief onderhoud, diagnose, automatisatie en installatie van industriële systemen en processen. Het machinepark kent voor jou geen geheimen meer.

Dit diploma geeft je ook de mogelijkheid om verder te studeren. Een professionele bachelor in een wetenschappelijke richting is daarbij een logische vervolgopleiding.

Lessentabel

 

5 Elektromechanische technieken

6 Elektromechanische technieken

Vak Uren Uren
Godsdienst 2
LO 2 2
Nederlands 2 2
Engels 2 2
Frans 2 2
Natuurwetenschappen 1 1
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
MEAV 1 /
Wiskunde B+S 3 2

Specifiek gedeelte – Elektromechanische technieken 

14 16
Complementair uur  1 1
Totaal aantal uren 32 32

Wat hierna?

Deze informatie is nog in ontwikkeling.