Studierichtingen / A-finaliteit / Tweede graad / Mechanica

Mechanica

 

Mechanica is een praktische studierichting in de A-finaliteit. De ‘A’ staat voor ‘arbeidsgericht’. Deze richting bereidt je voor op een job in een context verbonden aan de metaalindustrie: lassen-constructie; koetswerk; bouwplaatsmachinist, …

 

Als je voor deze richting kiest leer je om: technische tekeningen te lezen en te tekenen; verspanende en niet-verspanende technieken toe te passen. Tenslotte leer je ook verschillende lastechnieken. Je leert omgaan met meettoestellen en met grootheden en eenheden. Je kan digitale technologieën inzetten tijdens het technisch proces.

 

Deze richting is een optie voor al wie zich beter voelt bij meer uren in het atelier lassen-constructie. Theorie en praktijk gaan hier hand in hand. Hoewel de focus hier minder ligt op complexe ontwerpen, kan je nog steeds creatief aan de slag en is een nauwkeurige afwerking iets waar zeker op getraind wordt.

 

Een diploma in de A-finaliteit, betekent dat je aan het einde van de 3de graad (6de jaar) kan doorstromen naar de arbeidsmarkt (A).

 

Met dit diploma kan je later aan de slag als lasser.

Lessentabel

 

3 Mechanica

4 Mechanica

Vak Uren Uren
Engels 2 2
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
PAV (TCC-SES) 7 7
Praktijk 14 14

 

  • Technisch tekenen
  • Technologie
  • Mechanica

2
2
1

2
2
1

Totaal aantal uren 32 32

Wat hierna?

Modeltraject

Lassen & constructie*

A-finaliteit

Deze richting is een optie voor al wie zich beter voelt bij meer uren in het (las)atelier. Theorie en praktijk gaan hier hand in hand. Hoewel de focus hier minder ligt op het ontwerpen kan je nog steeds creatief aan de slag en is een nauwkeurige afwerking iets waarop zeker getraind wordt. In deze richting word je voorbereid op een beroep als lasser.

Deze richting situeert zich in de A-finaliteit (arbeidsmarkt). Na het 6de jaar in een A-finaliteit kan je niet meteen naar het hoger onderwijs. Wie van de A-finaliteit wil doorstromen naar hoger onderwijs dient eerst een theoretisch schakeljaar te doen.