Studierichtingen / A-finaliteit / Eerste graad / 2 STEM Realisaties

2 STEM Realisaties

 

Na 1B is de logische volgende stap het tweede beroepsvoorbereidend leerjaar (BVL) mechanica-elektriciteit. Hier maak je kennis met de twee beroepenvelden die onze school in de 2e en de 3e graad aanbiedt.

In de lessen STEM werk je aan projecten: van sfeerlichtjes ontwerpen tot het zagen en inrichten van een heuse kerststal voor thuis. De focus bij van de STEM-lessen ligt op het voorbereidingsproces en de uitvoering.

In het pakket algemene vakken ontwikkel je de nodige lees- en rekenvaardigheid om in het dagelijkse leven jezelf te kunnen organiseren. Onze leerkrachten maken regelmatig lesprojecten waarbij verschillende vakken samenwerken om de leerinhouden op een boeiende manier aan te bieden.

Lessentabel

2 STEM Realisaties

Vak Uren
Frans 1
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Maatschappelijke vorming 2
Muzikale opvoeding 1
Natuurwetenschappen 2
Nederlands 3
Technische activiteiten Elektriciteit 7
Technische activiteiten Metaal 7
Wiskunde 3
Engels  2
Totaal aantal uren 32

Wat hierna?

Modeltraject

Elektriciteit*

A-finaliteit

Deze richting is een optie voor al wie zich beter voelt bij meer uren in het atelier elektriciteit. Theorie en praktijk gaan hier hand in hand. Hoewel de focus hier minder ligt op complexe ontwerpen, is een nauwkeurige afwerking iets waar zeker op getraind wordt. In deze richting word je voorbereid op een beroep als elektricien.

Deze richting situeert zich in de A-finaliteit (arbeidsmarkt). Na het 6de jaar in een A-finaliteit kan je niet meteen naar het hoger onderwijs. Wie van de A-finaliteit wil doorstromen naar hoger onderwijs dient eerst een theoretisch schakeljaar te doen.

Mechanica*

A-finaliteit

Deze richting is een optie voor al wie zich beter voelt bij meer uren in het lasatelier. Theorie en praktijk gaan hier hand in hand. Hoewel de focus hier minder ligt op het ontwerpen kan je nog steeds creatief aan de slag en is een nauwkeurige afwerking iets waar zeker op getraind wordt. In deze richting word je voorbereid op een beroep als lasser.

Deze richting situeert zich in de A-finaliteit (arbeidsmarkt). Na het 6de jaar in een A-finaliteit kan je niet meteen naar het hoger onderwijs. Wie van de A-finaliteit wil doorstromen naar hoger onderwijs dient eerst een theoretisch schakeljaar te doen.

* De info die we hier opnemen is gebaseerd op de huidige ontwerpleerplannen van Katholiek Onderwijs Vlaanderen en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.