Over SJS

Onze passie is het aanwakkeren van je interesse voor technologie en het helpen ontwikkelen van je STEM-vaardigheden. Ons team gemotiveerde leerkrachten staat daarom klaar om samen met jou al je talenten te ontdekken en je interesses te ontplooien. Daarbij dragen we ook zorg voor je algemene en creatieve ontwikkeling, taalvaardigheden, sport en ontspanning. Je krijgt op al deze vlakken steun van je klassenleraar, je vakleraren en het zorgteam van onze school. Zo bereiden we jou voor op een mooie toekomst aan de universiteit, de hogeschool en de arbeidsmarkt!

Contacteer ons

Sint-Jozefinstituut Schoten

Jozef Hendrickxstraat 153
2900 Schoten

Tel.: 03 680 15 80
Email: info@sjs.be

Uurregeling

Ma – Vrij:    8.15u – 11.50u & 12.40u – 15.25u
Woe:           8.15u – 11.50u

Veilig naar SJS

Onze school is veilige bereikbaar met de fiets vanuit de omliggende gemeenten.

De Lijn brengt onze leerlingen tot vlakbij onze school.

  • Lijn 600: Hoogstraten – Antwerpen
  • Lijn 601: St. Job – Hoogstraten – Antwerpen
  • Lijn 602: Meer – Hoogstraten – Antwerpen
  • Lijn 610: Antwerpen – Oelegem
  • Lijn 620: Antwerpen – Hoogstraten – Meer
  • Lijn 621: Antwerpen – Schoten
  • Lijn 629: Antwerpen – Brecht
  • Lijn 780: Zandvliet – Wijnegem
sjs

Sint-Jozef Schoten

Meer dan studeren alleen

Wie is …

Directeur

Inge Duchesne

TAC

Koen Verbraecken

Leerlingbegeleiding

Chresten De Wael

Leerlingbegeleiding

Annemijn Lagas

Het oudercomité ondersteunt SJS in diverse activiteiten.  Wil jij ook graag meehelpen, geef ons gerust een seintje via ouderraad@sjs.be

SJS is een SODA school en mag dus ook de officiële SODA+ attesten uitreiken.

Vzw SODA+ is een organisatie die een systeem heeft uitgewerkt waarmee leerlingen ook bewust aan hun attitudes werken. Elke werkgever droomt namelijk van een werknemer die stipt, ordelijk, gedisciplineerd is en een goede arbeidsattitude heeft.

We geloven dat vakmanschap niet alleen ontstaat uit een goed rapport, maar ook door een positieve attitude. Daarom trachten wij leerlingen te motiveren om een professionele houding aan te nemen.

Om dit te realiseren werkt SODA+ intensief samen met scholen en werkgevers. Ten eerste begeleidt en coacht SODA+ scholen om leerlingen aan te zetten tot de ontwikkeling van een goede arbeidsattitude. Ten tweede brengt SODA+ leerlingen met een positieve  arbeidsattitude in contact met verschillende stakeholders op de arbeidsmarkt om zo de overgang naar het werkveld te stroomlijnen. Dit samenspel tussen het onderwijs en werkveld verhoogt de motivatie van leerlingen om een gewenste arbeidsattitude te ontwikkelen.

CLB Centrum voor leerlingbegeleiding

Vrij CLB Voor- en Noorderkempen is het centrum voor leerlingenbegeleiding dat verbonden is aan uw school. Wij werken samen met ouders, school en andere hulpverleners bij de begeleiding van leerlingen.

Het welzijn van de leerling staat steeds centraal.

Wij werken multidisciplinair, onafhankelijk en gratis.

Al onze medewerkers zijn gebonden door het beroepsgeheim.

Het CLB werkt op vraag.

Sommige tussenkomsten van het CLB zijn echter verplicht: de medische contactmomenten, maatregelen bij besmettelijke ziekten en tussenkomsten bij spijbelen.

Het volledige document met alle info over de werking van CLB kan u hier downloaden.