Tweede en derde graad Industriële Wetenschappen

Algemeen

Ben jij de ingenieur van de toekomst? Wil je daarom een academische opleiding volgen tot je master in de wetenschappen bent? Ben je eerder theoretisch dan praktisch aangelegd, maar wel creatief? Los je graag problemen op, gebruik makend van je technische talenten en je wiskundeknobbel?

Kies dan nu al voor een optimale voorbereiding. Je kan daarvoor bij ons terecht door nu te kiezen voor een echte STEM-richting in een echte STEM-domeinschool.

Kiezen voor Industriële Wetenschappen, is kiezen voor een theoretisch-technische richting waarin we (wiskundige) uitdagingen niet uit de weg gaan. Als je werkelijk gebeten bent door wetenschappen, wiskunde en moderne technologie (zoals 3D-tekenen, 3D-printen, lasersnijden, programmeren, enz.) is dit de richting die je zoekt.

ENG 4IW 01

Tweede graad IW

TO DO…

Derde Graad IW

TO DO

PHF_7349 1
sy071921

Verder studeren na IW

Alle studenten uit 6IW studeren nog verder. Gewoonlijk voor een Master opleiding in de technologische wetenschappen (bouwkunde, informatica, energietechnologie, elektronica, …) aan de universiteit. Een aantal studenten doctoreert nadien ook nog. 

IW studenten komen nadien meestal terecht in typische ingenieursberoepen. Soms in binnenland, soms in buitenland , maar altijd in heel afwisselende en uitdagende jobs. Het enorme tekort aan technische ingenieursprofielen geeft je een grote werkzekerheid.