Eerste graad B-STROOM

Algemeen

Ben je vooral graag praktisch bezig en komt in jouw denken het praktische ook altijd terug? Wil je later een beroepsopleiding volgen en zowel tijdens als na je opleiding veel met je handen werken? Dan is het eerste leerjaar B de juiste keuze voor jou! Om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden wordt het aantal inschrijvingen voor deze klassen beperkt tot 15 leerlingen per klas in het eerste jaar en 12 leerlingen per klas in het tweede jaar.

Wanneer je tijdens je loopbaan in de lagere school te kampen had met een leerachterstand of leermoeilijkheden, krijg je in onze B-stroom optimale kansen op een degelijke vakopleiding. Ben je 12 jaar maar heb je geen getuigschrift van de lagere school dan kan je toch in deze richting terecht. 

Wanneer je slaagt in 1B, krijg je automatisch het getuigschrift van basisonderwijs. Op deze manier kan je een volwaardig diploma behalen op het einde van de schoolloopbaan. Na 1B is de logische volgende stap het tweede beroepsvoorbereidend leerjaar (BVL) mechanica-elektriciteit. Hier maak je kennis met de twee beroepenvelden die onze school in de 2de en de 3de graad aanbiedt.

Na de eerste graad

Na de eerste graad kan je kiezen tussen twee opleidingen in de 2de graad BSO: Elektrische installaties en Basismechanica. Zij vormen de basisopleiding voor de twee specifieke beroepsopleidingen in de derde graad namelijk Elektrische installaties en Lassen-constructie. 

Na het 6e jaar behaal je een studiegetuigschrift en kan je meteen naar de arbeidsmarkt. Je hebt ook de mogelijkheid om nog een 7e specialisatiejaar volgen om zo het diploma secundair onderwijs te behalen.

Afbeelding9
Omdat er een nieuwe start wordt genomen in een nieuwe school, met allemaal nieuwe leerlingen, organiseren we bij de aanvang van het schooljaar onthaaldagen. Zo leren de leerlingen op een ontspannen manier elkaar, de school en haar omgeving en de leerkrachten kennen.

Onze leerlingen van 1B zijn trots aan het werk!

IMG_1251
IMG_1250