Eerste graad B-STROOM

Uitleg

Leerlingen die tijdens hun loopbaan in de lagere school te kampen hadden met een leerachterstand of leermoeilijkheden, krijgen in onze B-stroom optimale kansen op een degelijke vakopleiding. Leerlingen van 12 jaar zonder getuigschrift van de lagere school kunnen hier terecht. Om deze leerlingen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden wordt het aantal inschrijvingen voor deze klassen beperkt tot 15 leerlingen per klas in het eerste jaar en 12 leerlingen per klas in het 2de jaar.

Het eerste leerjaar B richt zich tot leerlingen die sterk praktisch denken en later een beroepsopleiding willen volgen. Deze richting is geschikt voor leerlingen die zich aangesproken voelen door techniek omdat ze vooral met de handen willen werken.

Elke leerling die in 1B slaagt, krijgt automatisch het getuigschrift van basisonderwijs. Op deze manier kan hij of zij een volwaardig diploma behalen op het einde van de schoolloopbaan.

Na 1B gaan de leerlingen verder in het 2de beroepsvoorbereidend leerjaar (BVL) mechanica-elektriciteit. Hier maken zij kennis met de 2 beroepenvelden die onze school in de 2de en de 3de graad aanbiedt.

Na de eerste graad

Na de eerste graad kunnen de leerlingen kiezen tussen twee opleidingen in de 2de graad BSO: Elektrische installaties en Basismechanica. Zij vormen de basisopleiding voor de twee specifieke beroepsopleidingen in de derde graad Elektrische installaties en Lassen-constructie. 

Na het 6e jaar behalen onze leerlingen een studiegetuigschrift en kunnen ze meteen naar de arbeidsmarkt of ze kunnen nog een 7e specialisatiejaar volgen om zo het diploma secundair onderwijs te behalen.

Afbeelding9
Omdat er een nieuwe start wordt genomen in een nieuwe school, met allemaal nieuwe leerlingen, organiseren we bij de aanvang van het schooljaar onthaaldagen. Zo leren de leerlingen op een ontspannen manier elkaar, de school en haar omgeving en de leerkrachten kennen.

Onze leerlingen van 1B zijn trots aan het werk!

IMG_1251
IMG_1250